Gyakorlati oktatások

Az egészséges táplálkozás, illetve az energiaegyensúly (táplálkozás és testmozgás egyensúlya) megtartása, és/vagy visszaállítása érdekében kidolgozott programok keretében

Olyan foglalkozások megszervezése, ahol a résztvevők egyéni és/vagy csoportos formában sajátítják el az egészséges táplálkozás és életmód alapjait, főbb „szabályait”. A foglalkozásokon a résztvevők nemcsak elméleti alapot kapnak az egészséges táplálkozás és energiaegyensúly témakörökben, hanem az előadásokon elhangzott és elsajátított tudásanyag gyakorlati alkalmazása is megtörténik, ezzel is segítve a résztvevők életmódváltását. A túlzott só- és cukorfogyasztás káros hatásainak bemutatása, a rövid és hosszú távú élettani hatások ismertetése elindítja a résztvevők szemléletváltását, a tudatos és egészséges táplálkozás irányába történő elmozdulását. A foglalkozások szakember segítségével alkalmat nyújtanak arra, hogy a résztvevők megismerjék a legegészségesebb ételeket, illetve étkezési formákat. Megismerik és megtanulják, hogy az egyes alapanyagok és élelmiszerek (gyümölcsök, zöldségek, hús- és gabonafélék, tejtermékek, stb.) hogyan járulnak hozzá az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás megvalósításához. Eloszlatásra kerülnek azon téveszmék, melyek szerint az egészséges táplálkozás, mint életvitel kialakítása és fenntartása rendkívül költséges és időigényes. Fontos, hogy az elsajátított elméleti tudást megfelelőképpen tudjuk a gyakorlatban is alkalmazni, ezért a résztvevők a gyakorlatban is megismerhetik és elsajátíthatják az ételek egészséges elkészítésének módjait, fortélyait. A szerzett tudás gyakorlati elmélyítése elősegíti, a mindennapokban történő tudatos alkalmazást. A program a hétköznapi ember hétköznapi életét figyelembe véve kínál hatékony megoldást a gyors és egyszerű, ugyanakkor egészséges és finom ételek elkészítéséhez.